Bedrijfsbezoeken

Het volgende bedrijfsbezoek staat gepland op donderdag 8 juni om 20.00 uur bij Kringloop De Struintuin aan de Tuinstraat 51.

 

Bedrijfsbezoek Machinehandel Bruntink  17 mei 2022

Vandaag hebben we met een aantal ondernemers van de OVV Machinehandel Bruntink bezocht. We werden ontvangen door Johan Bruntink en zijn nicht Manon Bruntink.

Johan vertelde de historie van het bedrijf, hoe zijn vader het bedrijf begon in 1986 na jaren als servicemonteur aan tuin en parkmachines te hebben gewerkt. Hij begon met klein materieel zoals grasmaaiers, motorzagen enz. In het begin was hij er stellig van overtuigd dat hij geen mensen in dienst zou nemen, kwam er na een jaar een oud collega van hem bij en later nog een oud collega. In de jaren 90 werd het bedrijf groter en kregen ze er een dealerschap van een groot merk bij, hun leveringsgebied was van Zwolle tot Nijmegen en Amersfoort tot de grens. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf ging groeien en er bijgebouwd moest worden. Andre kwam eerst in de zaak en 2 jaar later volgde Johan. Toen vader in 2011 overleed hebben de beide heren de zaak voortgezet. Andre is directeur, houd zich bezig met de algemene leiding, administratie en rijd rond in die mooie grote stoere Scania om materiaal af te leveren bij de klanten. Buurman Wim Smeenk hoort Andre altijd weggaan, sowieso natuurlijk het zware geluid van de vrachtwagen, maar Wim hoort ook altijd Andre’s groet aan zijn vrouw, even de zware toeter laten horen.

Johan is ook directeur en zorgt voor de verkoop, aftersales en staat op beurzen, hij is een goede klantenbinder. Op de opening van het nieuwe pand in het paasweekend zijn er tussen de 800 en 900 mensen geweest om het nieuwe pand van de mannen en hun personeel te komen bekijken. Klanten uit het hele land kwamen langs, dat wil in deze tijd wel wat zeggen, mensen doen tegenwoordig graag veel dingen online, maar de klanten van Bruntink kwamen langs om hen de hand te schudden.

Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid maar heeft ook twee crisissen meegemaakt in 2008 en 2013, toen hebben ze een aantal personeelsleden moeten laten gaan. Maar tijdens de beide crisissen en de corona periode zijn de heren niet achterover gaan zitten om af te wachten, maar hebben de tijd benut om vooruit te kijken en daarop in te spelen.

Na de uitleg van Johan over de historie van het bedrijf heeft hij ons samen met Manon rondgeleid door het bedrijf en laten zien welke machines ze allemaal kunnen leveren. Ze leveren niet alleen klein materiaal zoals grasmaaiers, kettingzagen en bosmaaiers en alles wat je daarbij maar kunt bedenken, maar ze zijn onder andere gespecialiseerd in heet water onkruid bestrijding, er wordt met 99,6 C heet water op onkruid tussen stenen gespoten. Het hete water zorgt ervoor dat de wortels af gaan sterven, als je dit regelmatig doet dan hoef je na een jaar steeds minder te sproeien. Als je onkruid bestrijd met hete lucht of een gasbrander dan sterven de wortels niet af. Onder de 99,6 C komt het onkruid veel sneller terug. De machines worden ook gebruikt om te desinfecteren, in Nijmegen gebruiken ze de wagens om op zondagmorgen de muren en de straten te reinigen zodat de afwatering van de beschonken mensen na een gezellige avond wordt weggespoten en de stad niet stinkt naar urine. Tijdens de Covid-19 periode hebben onder andere ziekenhuizen en gebouwen waar veel mensen kwamen de machines ook gebruikt om de openbare ruimten te desinfecteren.

Een ander artikel wat er ook uitspringt, in mijn leken ogen dan, zijn de elektrische maaimachines, ze hebben er drie staan, een voor 4000 vierkante meter, een voor 8000 vierkante meter en een voor 12000 vierkante meter, zolang kan de accu mee.  De beide campingheren hadden er veel belangstelling voor, maaien tijdens de opening van de camping zonder klachten van de gasten te krijgen dat het maaien zoveel lawaai maakt.

Om alles wat zij kunnen leveren op te noemen is natuurlijk dodelijk saai in dit verhaal, maar ga er gerust eens langs of kijk op de website wat de mensen van Bruntink allemaal kunnen verkopen en repareren.

Het was een leuke een leerzame avond.

 

Ilse Beemsterboer-Mattemaker

Voorzitter OVV- Ondernemers Vereniging Voorst